Je eigen handdoeken meenemen op reis kan natuurlijk goed, vooral als je geen zin hebt om iedere dag handdoeken te moeten huren van het hotel waar je verblijft. Dit scheelt een hoop nadenken en zo kun je iets langer uitslapen en rustig naar het zwembad lopen. Daarnaast bespaart het je ook geld.

Badlakenservice bij hotel

Voordat je naar een hotel gaat kijk of ze handdoeken verhuren of dat je ze zelf moet meenemen. Het is fijn dat wanneer je op vakantie gaat naar de zon dat je dat handdoeken hebt om je mee af te kunnen drogen, vaak vinden hotels het niet goed als je de badlakens van de kamer meeneemt naar het zwembad. Ook hebben de meeste sportscholen een beleid dat je je eigen handdoek moet meenemen, dus ook wanneer je hotel een gym heeft is het handig om van te voren te checken wat precies is toegestaan en wat er mogelijk is. Met de handdoek zorg je ervoor dat degene die na jou gaat trainen geen last heeft van vieze apparatuur en gewoon rustig kan trainen. Hoeveel je dan moet meenemen op vakantie daar zijn veel meningen over verdeeld. Maar het is handig om per persoon één set mee te nemen, met normale, grote en een kleine.

Welke handdoek kopen?

Er zijn veel verschillende soorten handdoeken te verkrijgen met diverse prijskaartjes. Een handdoek kan vrij prijzig zijn, maar hier schijn je wel langer mee te doen. Je kunt ook gaan voor de goedkoopste en besluiten er niet te veel om te geven. Ook zijn er een aantal soorten formaten waar je naar kunt kijken. Een strandlaken is meestal het grootste, hierbij maakt het materiaal vaak minder uit maar gaat het er meer om dat je iets van een ondergrond hebt. Daarna komen de normale handdoeken. Deze worden voornamelijk gebruikt in de badkamer. Verder is er nog de sporthanddoek die je meeneemt naar de sportschool, het gastendoekje dat vaak op het toilet te vinden is en het kleinste welbekende formaat is een washandje. Washandjes worden eigenlijk alleen maar in Nederland en België gebruikt, in de rest van de wereld worden zowel sponzen als de hand gebruikt.

Pin It on Pinterest