Een vloer van laminaat, dat wel eens overwogen? Het is natuurlijk een prima keuze als je graag een houten vloer zou willen hebben. Ben je benieuwd naar enige voordelen van deze geweldige vloerbedekking? Lees dan vooral verder en kom erachter welke pluspunten kleven aan het aanschaffen van laminaat. Straks wil jij niks anders meer.

Het materiaal is nogal kleurvast

Kleurvast, dat wil zeggen dat de kleur mooi blijft wat je er ook mee doet. Je zou er zware meubels op kunnen zetten bijvoorbeeld en toch zal het laminaat niet verkleuren. Een vloer die niet verkleurd, dat is wat je wil. Is het niet? Dit is echter niet het enige voordeel. Lees maar snel verder.

Het kan goed tegen vocht

Aii je hebt per ongeluk wat drinken geknoeid op de net nieuwe vloer van laminaat! En nu? Geen paniek, het kan namelijk erg goed tegen vocht. Wees dus niet bang dat de vloer nu op gaat krullen of iets dergelijks. Daar heb je gegarandeerd geen last van als je voor dit materiaaltype kiest.

Het onderhoud is simpel

Een vloer van laminaat, het onderhoud ervan is echt niet al te moeilijk. De vloer in de lak zetten dat is overbodig. Ook schuren of oliën blijkt niet nodig te zijn voor deze vloertype. Het enige wat gedaan moet worden is zo nu en dan stofzuigen en dweilen, maar dat hou je altijd. Voor welke vloer je ook gaat. Over het schoonmaken gesproken, daar gaat de volgende alinea over.

Het schoonmaken van de vloer zonder veel moeite

Een tapijten vloer schoonmaken, dat is een hele opgave. Bij laminaat is het veel simpeler. Wees dus niet bang dat het een lastige klus gaat worden. Zoals hiervoor al benoemd: stofzuigen en zo nu en dan dweilen is al genoeg. En dat stofzuigen? Dat zal een heel stuk simpeler gaan dan bij een andere vloersoort.

Je weet nu voor wat voor soort vloer je zou moeten gaan. Laminaat natuurlijk! Het is super kleurvast, kan prima tegen vocht en het onderhouden ervan? Dat is ook nog eens kinderlijk eenvoudig. Tot slot is het erg makkelijk schoon te maken.

Pin It on Pinterest